torsdag 8 augusti 2013

Femårspojkarna på träning

Underbar träningsmiljö

I tisdags åkte vi två vändor till dressyrtränare Susanne Gielen. Det var våra femårspojkar Claudius och Knatte som fick sig varsin genomkörare! Ungponny-SM närmar sig med stormsteg och båda två är kvalade och ska åka dit för att tampas med ett gäng andra fina femåringar. 

Först ut var Claudius. Solen stod högt på himlen och ryttarinnan hade en släng av sommarförkylning. Lätt febermatt genomförde hon ändå träningen mycket bra och det fick bli ett antal vätskepauser. Claudius var fin och jag tycker att vi fick bra hjälp att ytterligare komma åt hans bakben och bärigheten. Det är inte alltid så lätt med honom. Han är så mjuk (kallas ju här hemma för gummimannen) och det kan vara svårt att riktigt få tag i rumpan.Vi åkte sen hem för byte av ponny och nedkylning av ryttare. Det blev faktiskt behagligare på eftermiddagen. Lite mer vind som fläktade skönt.

Knatte var om man får säga som så; smått fantastisk! Många bitar börjar falla på plats och Susanne tycker att han har utvecklats under den tiden hon har sett honom, vilket är tre gånger. Galopparbetet var riktigt stabilt och han gjorde fin förvänd och bra längningar och minskningar. Traven blir allt stadigare och kraftfullare i takten och han håller balansen längre och längre stunder i längningarna.Film på Knatte:

  

Vi är mycket nöjda och glada över våra fina pojkar! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar