onsdag 11 februari 2015

Årets första dressyrstart

Karro och Claudius laddar inför tävling med en härlig uteritt.

Årets första start i dressyr är nu avklarad. I helgen som passerat var vi hos Dagstorpsortens RF. De hade en endagars nationell tävling där vi valde att göra en start med Claudius i FEIs individuella mästerskapsprogram. Kul att komma igång igen, även om Claudius inte är direkt topptränad för tillfället. Han fick några lugna veckor över jul/nyår och efter det har han inte gått riktigt för fullt. Vi har ju en lång säsong framför oss hoppas vi på och får spara lite på krutet!

Målet var en stabil och jämn runda med fokus på att Karro skulle känna att hon red fullt ut inne på banan. Om vi ska prata procent som tyckte vi väl båda att de borde landa på runt 68 minst om allt gick planenligt. Allt gick inte enligt planen, men det gick ganska bra ändå. Jag tyckte att Karro red bra, men hon var inte nöjd själv med sin egen prestation efteråt. "Jag red inte bra", var hennes kommentar. Efter lite analyserande kom vi nog ändå fram till att hon hade ridit helt ok och tänkt igenom varje moment och försökt rida enligt sin plan - men det är inte alltid en garanti för att allt sitter precis som man vill, och det måste man klara av att skilja på!

Claudius blev skrämd två gånger av en högtalare som han tyckte var obehaglig och det kostade såklart en del poäng. Slutresultatet blev 65,2 procent och räckte till en blå rosett, dvs andra platsen i klassen!

Nästa tävling för Claudius del blir Hästhagens meeting Öresundsspelen i början av april. Det ska bli kul!

Så här såg det ut när ekipaget trimmade ute i skogen några dagar innan tävlingen:

Inte så mycket snö, men vackert ändå.

Alla är glada!

Härligt att vara ute på tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar