fredag 30 januari 2015

Vanilla hela helgen


Helgen 24-25/1 var vi iväg med Vanilla två dagar i rad. Hon har nu påbörjat sin karriär som hopp-ponny med Karro i sadeln. Lördag förmiddag ägnades åt pay´n´jump hos Willands ryttarförening. Det var ett bra tag sedan Vanilla var hemifrån (annat än vårt "hemmaridhus" som vi kör till när vädret är dåligt) och därför tyckte vi att det var lämpligt med en mjukstart. Vi valde att hoppa två rundor, en på 70 cm och en på 80 cm. 

När vi kom till anläggningen blåste det en så oförklarligt snål och isande vind att man nästan fick köldskador av att bara titta ut genom bilrutan. Marken var frusen så framhoppningen som skulle ha varit utomhus var flyttad in till en liten del av ridhuset, typ 20 x 20 meter. Hur som, klarar hon dessa förutsättningarna så klarar hon väl det mesta, tänkte vi. Det kan ju vara en aning förvirrad stämning när man är på pay´n´jump ibland. Många barn som är ute för första gången och de har inte alltid så bra styrning på sin ponny :-)

Det gick i alla fall att jogga fram utomhus på den hårda marken. Väl inne i ridhuset gick det också bra. Vanilla hoppade runt båda rundorna utan problem. Hon var nog ganska spänd för det blev lite korsgalopp ibland, men hon gjorde allt utan att tveka eller titta.

Framridning i Willands. 
Den påtagliga kylan syns inte på bild - men den är där, tro mig!

Fin Vanilla.

På söndagen bar färden av mot Hässleholm och första riktiga tävlingen. Stilla i vinden, men lite mer snö på marken. Det gick bara att skritta ute. Man fick vara lite alert och hålla sig väl framme när det var ens tur att gå in i framhoppningsridhuset. Vi hann med allt där inne bra, både framridning och framhoppning. Det går ju enkelt när ponnyn är fin! De var verkligen så duktiga, både Vanilla och Karro! Hon var superfin på framridningen och gjorde allt rätt. Första klassen var 80 cm (LD), clear round. Vanilla hoppade runt lätt som en plätt!

Framskrittning i Hässleholm.

Två coola brudar!

Andra klassen var 90 cm (LC). Nu blev det ju genast lite mer spännande. Nu var det tävling på riktigt. Grunden gick bra och ekipaget kunde fortsätta på omhoppningshindrena. Karro tog det lugnt och ökade inte tempot. Man kunde se att Vanilla började bli lite matt. Det höll fram till sista hindret, då trillade en bom i marken. Men vi var sååå nöjda. Otroligt vad fin hon var! Karro skrittade glatt tillbaka till transporten och jag fick springa och hämta henne igen - de blev nämligen tvåa i klassen! 
Summa summarum: det var riktigt roligt att vara på hopptävling, fastän vi hade ungefär 80 st startande ponnyer mellan våra två starter. Vi hann fika en låång stund! :-)

Vanilla och Karro med en välprydande blå rosett.

Jajjamen, hon klär i placering min fina tjej!

Vi jobbar nu vidare mot ytterligare starter i hoppning. Idag har jag longerat Vanilla i ett snöslaskigt Skåneväder. Men hon var fin ändå! 1 kommentar:

  1. Hej! Jag undrar om jag får låna era bilder till ett virtuellt stall, stallet.se Självklart kommer jag att skriva fotografens namn på bilderna, tack på förhand. / Olivia

    SvaraRadera