fredag 8 november 2013

Dressyrclinic med Susanne Gielen

Karro och Knatte till allmän beskådan 

I onsdags kväll deltog vi i en clinic som Eslövs RK anordnat tillsammans med Susanne Gielen, Grand Prix-ryttare med internationella segrar och placeringar, A-tränare, 11 år som chefsberidare i dressyr på Flyinge bland annat. En person som är väl värd att lyssna till!

Karro satt i sadeln på Knatte och jag fick äran att vara speaker. Inte speciellt betungande  - prata funkar ju bra för mig! ;-)

Med Knatte och Karro förevisade Susanne grundridning. Vikten av att hitta rätt takt och hur man jobbar med lösgjordheten. Först av allt gick hon igenom det hon själv tycker är allra viktigast: sitsen. Där fick Karro beröm. Karro fick ganska mycket beröm faktiskt. Susanne beskrev henne som en elev som är väldigt rolig att jobba med. Som aldrig krånglar till det och som alltid tar till sig det man säger och omsätter det i sin ridning. Sjölandia växte ytterligare en halvmeter, så nu är hon 2.30 m lång! HAHA!

Susanne satt också upp och red själv. Hon hade med sig Bellman 1196, en hingst som hon har i utbildning. Det var roligt att se henne rida. Hur hon lägger upp arbetet. Vad hon lägger vikt vid under värmning och hur hon ökar kraven. Återigen när någon så duktig sitter i sadeln så ser det så lätt ut... Men jag vet ju att det bara är ett stort lurendrejeri, för varje gång jag ska göra det känns det skitsvårt! Hehe...

Susanne och Bellman 1196

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar