tisdag 5 november 2013

Finbesök

Förra veckan hade alla lyckliga skolelever höstlov. Då passade vi på att bjuda hem Manthan och hennes fodervärd Alice på besök. Manthan är numera en mycket bortskämd liten ponny med backontrack-transportskydd och täcke av samma märke. Mycket bling på pannbandet var det också :-).

Manthan och Alice värmer upp

Så fint - och så enkelt det ser ut!

Förutom att jag och Karro ville hälsa på Manthan så fanns det faktiskt en till som stod i kö: Foxy. Självklart vill man snacka med sin morsa när hon är i närheten. Jag trodde att det skulle bli pip och vift med framben när de fick hälsa, men det sades ingenting. De verkade känna igen varandra och glada över att ses.

Dotter Foxy till vänster och mamma Manthan till höger. Så lika de är!

Alice fick ta en tur på ridbanan tillsammans med Foxy efter familjeträffen. Foxy är aldrig riden av ett barn innan, men det gick bra och Alice tyckte att det var roligt. Fattas bara annat - Foxy är väldigt lik sin mor även i ridningen. :-)
Jag och Alice mamma beundrar ekipaget.

Fina tillsammans.

I söndags var det dags för en annan premiär för Foxy. Första tävlingen! Typ tävling i alla fall. Klubbmästerskap hos Eslövs RK. Vi hoppade två rundor på höjden 70 cm (motsvarande LD i tävlingssammanhang för C-ponny). Första rundan var hon lite okoncentrerad och hade fullt upp med att ta in omgivningen. Då fick vi nåt stopp och nåt pet, men till andra rundan hade hon samlat ihop tankarna och då blev det en felfri ritt!

Karro hade med sig Speedy som fick hoppa 100 cm + 110 cm. Första rundan var felfri och i andra rundan trillade en bom lite förargligt. Det var annars en fin och stabil ritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar