onsdag 30 oktober 2013

Mer eller mindre najs

Stormen Simone har just härjat klart över oss här i Skåne. Vi här på Högås kom ganska lindrigt undan. En nockpanna på huset gled på sned och ett stort vackert träd brakade i backen uppe vid våra postlådor tyvärr. Karro och jag var ganska välplanerade inför stundande oväder. Vi hade bestämt att vi skulle rida färdigt alla ponnyer på förmiddagen eftersom blåsten skulle tillta efter lunch.

Först på schemat stod uteritt till skogsvägen med Curre och Claudius. Det var faktiskt en härlig tur trots att det regnade och snålblåste från sidan. På väg hem igen blockerades vägen av en stor lastbil som skulle ta med sig två ovilliga kvigor från sitt goda gräs. Det gick inte att rida förbi och vi tvingades skritta en omväg på ca 30 minuter. Hur nyttigt det än är för hästarna att få gå ut och gå så kändes det ganska ironiskt att tvingas till detta just denna blöta blåsiga dag... :-)

När vi väl var färdiga med alla ponnysarna var vi så genomblöta som det bara går att bli. Hösten har visat sig från sin jobbigare sida med besked nu!

Så har dock inte vädret varit hela tiden. I helgen dagarna innan ovädret till exempel, så var det strålande och härligt! Vi har fortfarande hästar ute på betena i kombination med stödfodring och det funkar jättebra. Så här kan det också vara: 

Perfa och Joule tuggar på hösilage och diggar det varma höstvädret.

Hera motionerar sin runda fölmage med en höst-galopp!

Jag och IM Claudius skuttade över några pinnar på ridbanan i lördags.

2 kommentarer:

  1. Fina hera!! Ska bli så roligt att se en Herabebis till sommaren :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag håller med! Den ungen har mycket att leva upp till bara... Med föräldrar som är så fina att rida menar jag! :-)

      Radera