måndag 21 oktober 2013

Skånska Mästare!

Karro och Curre iklädda de skånska färgerna.

I lördags deltog vi för första gången i distriktsmästerskapet (DM) i ponnydressyr, eller Skånska Mästerskapen som det heter här nere :-). Tävlingen avgjordes i FEI inledande program och dömdes av tre domare.

Karro och Curre har gjort en start i det aktuella programmet tidigare. Det var för två veckor sen och det var också första inomhustävlingen för säsongen. Curre var vääääldigt tittig då, men vi konstaterade att programmet egentligen passade dem riktigt bra och att det var skönt att vara ute på lång bana igen. 

Inför helgens start gick vi igenom programmet moment för moment: hur Karro skulle rida varje del av programmet, hur hon skulle tänka och var eventuella "titt-problem" skulle kunna dyka upp. Vi gick också igenom vilka förväntningar vi tyckte att vi kunde ha, inte resultatmässigt i procent, men i känslan inne på banan och kravnivån på Curre. 

Programmet flöt på betydligt bättre än sist. En miss i första öppnan, men annars var jag mycket nöjd med dem när de kom ut från banan. Karro tyckte först att hon hade missat i alla de tre enkla bytena, men det fick jag säga till henne att hon hade fel i! Vi försöker alltid att prata om hur Karro har känt det inne på banan och hur jag tyckte att det såg ut innan vi hämtar protokollen och tittar på resultatet. Det är bäst att smälta lite själv först och sen kan man lättare ta till sig det domarna har att säga. I bilen hem går vi alltid igenom programmet punkt för punkt och ser vad domaren har satt för siffra och kommentar. Vi diskuterar och tar till oss. Försöker ständigt lära oss vad det är de vill se.

När Karro hade travat av och vi kände oss nöjda med vår egen första analys så enades vi om att vi tyckte att ritten var värd minst 65 procent. Jag travade i väg till sekretariatet och hämtade protokollen. Och visst var ritten värd 65 procent - 69,474 procent närmare bestämt! Karro gick rakt upp i ledningen. Den ledningen behöll hon sedan genom hela klassen och avgick med segern. 

Karro och Curre, Skånska Mästare i ponnydressyr kategori D 2013!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar