söndag 25 oktober 2015

Tillbaka på banan

Idag har vi varit på programridning med tillhörande klubbmästerskap i Eslöv på vår hemmaklubb Eslövs RK. Vi tyckte att det var dags för Claudius att komma ut och möta verkligheten igen. Han har varit på totalt tre återbesök hos veterinären, samtliga utan anmärkning, och nu har vi inga restriktioner längre. Han får göra allt, men vi är väl inte uppe i full träningstid riktigt än. Vi valde därför att starta LA:3 istället för något av FEI-programmen. Det kändes lagom idag. 

Det var en ganska peppad ponny som äntrade framridningen i det lilla ridhuset. Men ändå snäll. Han var fin men lite spännig mot skänkeln, så som det kan bli när man är en liten hingst bland flera stoora hästar som dundrar omkring. Det sista red vi därför fram på utebanan där det fanns mer plats och Karro kunde spräcka bubblan han befann sig i. 

I programmet var han jättefin och Karro red väldigt bra tyckte jag. Hon var strålande glad över att befinna sig innanför de vita staketen igen! Två små kommunikationsmissar, den ena i en travvolt och den andra i en övergång från galopp till trav, men annars var det superharmoniskt. Resultatet blev 73,7 procent! Det var de värda! Det är lite oklart än så länge hur det gick i klubbmästerskapet, dvs vi vet inte om det var så många fler ponnyer som startade. Vi såg mest till hästar. Får återkomma angående det.

Jag fotograferade lite den stunden som Karro red på utebanan, men jag lyckades bara få till det i ena varvet... Hmm. Jaja, så här fina var de i alla fall i vänster varv - och jag kan tillägga att det såg lika bra ut åt andra hållet om ni undrar! :-) 

Fin koncentration

Framåt-galopp hjälper när man är lite spännig

Härlig aktion i skänkelvikningen

Snygga e dom!

Här övar Karro på att länga ut tygeln och få Claudius att sträcka på halsen i trav, ett moment som ingår i programmet.

Lite öppna som lösgörande övning blev det också


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar