söndag 20 mars 2016

Stene på pay´n´jump

Stene ser sig nyfiket omkring. Det var mååånga intryck att ta in idag!

Idag var det dags för en hemmagjord högåsare att bekänna färg i skarpt läge! Stene har nu kvalificerat sig för att hoppa pay´n´jump :-)  Stenis är Karros pass-häst för det mesta, så det var hon som red och jag höll äntligen i kameran igen. Det var så länge sedan vi fotade något. 

Förutom ridbanan hemma har Stene bara varit på ett annat ställe - ridhuset dit vi åker när det är obrukbart underlag på ridbanan (eller outhärdligt väder). Nja, okej, han har varit på ett tredje ställe faktiskt. Löberöds Hästklinik när han fick sitt mätintyg, men det skedde ju ingen ridning då... Han är alltså ganska grön när det gäller att upptäcka världen. Dagen blev nog en av de mest omtumlande i hans liv hittills, hehe. Han skötte sig dock superbra! Han tittade sig omkring med stora ögon när vi lastade ur och frustade lite som en drake en stund, men han stod snällt när vi klädde på honom grejorna. Jag gick ett varv med honom på den stora utebanan där det var framridning och framhoppning, sen satt Karro upp och det var inga konstigheter.

Lite trav, lite galopp, ett språng på krysset, två språng på räcket och två språng på oxern, sen kände vi oss redo och gick till ridhuset där banan var uppbyggd. Det var ett lite mörkt ridhus och kontrasten mot solskenet ute var rätt stor, men det tog Stene med jämnmod. Han tittade lite på spegeln på väggen - nån sån har han aldrig sett förut, men hindrena, de tyckte han kändes bekanta.

Första rundan hoppade de 70 cm. Det flöt på hur fint som helst, utan att några bommar trillade eller vägar missades. Det blev en liten paus fram till nästa runda. Kanske 20 - 25 minuter. Då passade vi på att njuta lite av solen, alla tre, och promenera lite med Stene. När det var dags igen satt Karro upp och travade lite i ridhuset medan ekipaget innan red sin runda. Vi kände inte att han behövde hoppa något mer inför den här starten. Nu var det höjt till 80 cm. Även det här varvet gick bra! Ponnyn var ganska trött kunde man se (antagligen mest i huvudet) men gjorde en fin insats trots det. På sista hindret rullade en bom av sina skållor. Det var ingen grov rivning. Han blev lite långsammare i benen för varje språng där på slutet, så det var nästan väntat. 

Värmning i trav

Lite galopp åt vänster...

... och lite galopp åt höger.

Framhoppning på oxern. (Nån gul tomte sabbar min bild, haha)

Stene och jag promenerar i väntan på runda två. 
Observera att vi marscherar i takt!

Ja, på det hela taget så var vi mycket nöjda med hela insatsen. Men det var ju en grej som vi inte riktigt kunde styra över... 

Det här med svansen. Eller ska jag skriva plymen? Den var i vilket fall helt och hållet ostyrig! Från travsteg nummer ett så ångade Stene omkring som ett flaggskepp på framridningen. Svansen var helt utom kontroll! Det är faktiskt en bedrift att kunna hålla ut den så länge som han gjorde. De flesta av oss vet ju att nacken ska vara högsta punkten. Stene jobbar inte så. Han har svansen som högsta punkt, i alla fall på bortaplan har det nu visat sig. 

Imponerande svansföring :-) :-) :-)

Ja, vad ska man göra. Karro tog det med humor, hon skrattade en lång stund!

 Vi ser på det positivt och tackar Stene för högt underhållningsvärde i högt hållen svans! Hihi.


Glada och nöjda idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar