söndag 7 april 2013

Tävling: Torns RF, dressyr

Igår bar det av in mot Lund, närmare bestämt Torns RF, för några starter i dressyr. Med på resan hade vi Curre, Reo och Knatte. Alla grabbarna skötte sig bra och solen var med oss hela dagen - en tävlingsdag så som det ska vara :-). 

Curre fick ta sig runt en LA:1. Första utestarten för i år och det tror jag att både ponny och ryttare uppskattade. Programmet var jämnt och fint. Curren höll sig till det som var tillåtet och det blev inga tokerier som förra helgen... Prestationen räckte till en tredjeplats i ett starkt startfält och den gula rosetten var ett faktum!

 Framridning i ridhus.

 Ekipaget i full koncentration.

 På banan...

 ...under kontroll...

 ...och i harmoni.

Fyra glada pristagare!

Reo gjorde sin tredje start i LB:1 och jag tycker att det var hans bästa program, bortsett från en liten miss med galoppinslag i travlängningen. Det flöt fint genom hela programmet och han gjorde fina övergångar och var följsam. Domaren var vad någon så fint kallade "en form-nazi". Självklart ska hästen gå med nosen i eller något framför lodplan i tävlingssammanhang - det vet alla som tävlar dressyr! Men med unghästar har den där nosen en tendens att dippa lite ibland. Vissa domare tar inte så hårt på det och vissa är stenhårda. Den här domaren var av det sistnämnda slaget. Ingen klass-seger för Reo med andra ord... 

Ja ja, nu har han visat oss att han fungerar utmärkt som tävlingsponny. Det blir några veckors tävlingsuppehåll med fokus på styrka och att få nosen att orka stanna ute i lodplan. För det vet väl alla att formen kommer från bakbenen genom ryggen?!?! ;-)

Dagens coolaste bild! (Reo syns även i spegeln)

Längningen på framridningen satt bra!

Ute i ljuset!

Styrkan i galoppen kommer alltmer.

Debutanten Knatte fick försöka hitta vägen runt en LC:2. Vi bestämde oss för det programmet eftersom galoppen är lättare där. Han har jobbigt med galoppen och sätter sig lite väl mycket på rumpan just nu, därför ville vi göra första starten så enkel och bekymmersfri som möjligt för honom. Han skötte sig faktiskt med den äran! Travprogrammet flöt fint och han fick många sjuor! Sen fick han lite sadeltvång i galoppen och då sjönk ju poängen ganska kraftigt under några bedömningspunkter... Sånt som kan hända ibland med unga talanger, hehe. De återhämtade sig dock och avslutade fint. Det var dagens höjdpunkt att se Knatte gå inne på banan. SÅ FIN! :-)

Uppvärmning. Vi är inte helt oförberedda på att det kan komma lite oväntade vägval. 
Handtag på som synes...

Knatte går som tåget i traven!

 Det schwungar fint.

På väg mot mål.

Idag får grabbarna vila i hagen. Nu ska jag gå ut och hjälpa Karro med Speedy. Jäpp, grållen är tillbaka i arbete och det är femårs-nivån som gäller!


4 kommentarer:

 1. Kenny då? Saknar den lilla sötisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen Kenny är ju hemma och vilar sig!
   En sån ung kille måste ta igen sig lite mellan arbetsperioderna. Men jag förstår att du vill se mer av honom - sötare får man leta efter! :-)
   Kram

   Radera
 2. Ekipagen ser så fina ut!

  Så tist det är med domare som rackar ner så hårt på formen. Och en del sådana släpper igenom hästar med nosen långt bakom lod hellre en en unghäst som vill balansera sig med nosen lite längre fram. Helt fel tycker jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, domare dömer olika. Det har man hunnit med att konstatera ett antal gånger vid det här laget ;-)

   Men, man måste alltid komma ihåg att man åker hem med samma ponny som man hade med sig till tävlingen, och att det här var vad en människa tyckte vid ett tillfälle. Sen ska man alltid ta till sig av vad de tycker... I vårt fall hade hon faktiskt inte fel, hon var bara ganska hård.
   :-)

   Radera