onsdag 3 juli 2013

Inlägget om NM

Vilken härlig dag det var i fredags! Det var riktigt inspirerande att besöka NM på Flyinge och se alla fina ponnysar, och hästar också för den delen. För mig som uppfödare och ponnyutbildare är det mest intressanta att se nivån på de ponnyer som tävlar i sådana här tillställningar. Vad krävs för att att en ponny ska kunna gå ett mästerskap i form av gångarter och utbildningsstatus samt temperament i dressyr alternativt hoppförmåga/mod i hoppning.

En ponny som var en riktig njutning att se var det svenskfödda ridponnystoet Adrenalin. Född 2002 e Vermont RP 133 - Coed Coch Targed. Hon var nog minst i startfältet bland c-ponnyerna, men fyllde ut dressyrbanan på Kastanjegården nog så väl ändå! Fantastiskt rörlig och spänstig ponny. Hon såg ut som en häst i miniformat. En duktig liten ryttare satt det så klart på ryggen också. Moa Södergren lotsade runt henne fint och följsamt.

Koncentration innan start

SÅ FINA!

Vi tittade bara på några av c-ponnyekipagen i dressyr - det pågick ju hoppning också och det var svårt att dela sig på mitten... Men det var ytterligare ett ekipage som fastnade i kameran. Den danska ryttaren Anne-Mette Lyager på Don Chocolo. Vilken otroligt vacker ponny det var. En exteriördomares dröm. Vi gav den tio på typen :-). Röra sig kunde den också. 

En mycket vacker ponny!

Vi missade i princip hela laghoppningen i kategori C. Vi kom fram till gräsbanan i slutet av omhoppningen. Karro hann precis knäppa en bild på det sista svenska ekipaget som var Ida Franzén på April is full of Surprises. Sverige slutade på andra plats efter Norge som tog lagguldet. Vi fick i alla fall avnjuta ett minst sagt fartfyllt ärevarv! 

Ida Franzén och April is full of Surprises gör en felfri insats i omhoppningen 

Svenskt lagsilver

Ärevarv!

D-ponnyernas laghoppning hann vi se desto mer av. Likt alla nationshoppningar så rider man två grundomgångar efter varandra på två olika bansträckningar och därefter blir det en eventuell omhoppning. Vi hann se hela första omgången. Först var det några ekipage som startade individuellt och sedan fyra ryttare i varje lag som representerade sitt land. 

Sveriges lag: 

Kajsa Karlsson och Gyllinge Eos (sto f-03 e Dirco Hästak - Cortus Hästak)


Phillip Carey och Athlet Greenfield (val f-00 okänd imp Belgien)


Maja Nyman och Ronja Rocker (sto f-01 e Deister - Colza, imp Tyskland)

Kajsa Andreen och Calle Kvalster (val f-99 e Szkopul 929 - Celebes ox)Och vilket lag det var! De tog guldet! Grattis till det.

Tillbaka till dressyrbanan igen. Nu var det dags för kategori D att göra upp om lagmedaljerna och det ville vi ju gärna se!

Hm... Får göra en bloggpaus här. Måste faktiskt gå och släppa ut mina ponnysar i hagen nu :-). Publicerar inlägget så länge i alla fall så får jag skriva om dressyren senare. Välkommen tillbaka helt enkelt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar