tisdag 9 juli 2013

Tävling: Frosta RF, dressyr

En välförtjänt lycklig ryttarinna!

I söndags var det dags för tävling igen. LB:1 för femårsgrabbarna Knatte och Claudius. Ganska stort startfält med 19 ponnyer till start och varmt var det ute också! Man har ju inte riktigt fått vänja sig vid hetta den här sommaren än... Så vi var nog trots svettningar glada över solstrålarna :-).

Först till start av grabbarna var Claudius. Han var som vanligt lite på tårna när vi lastade ur, men när grejerna hade kommit på och han hade fått se sig om blev det lugnt. Han var fin och avslappnad under uppvärmningen och tog med sig känslan in på banan. Programmet flöt på jämnt och fint. 68,6 procent skrapade Karro och Claudius ihop och gick upp i ledningen.

Den ledningen höll i sig ganska länge, men sedan kom det en mer rutinerad ponny och landade strax över 71 procent. Sen var det Knattes tur. Även Knatte var förhållandevis avslappnad under uppvärmningen. Han har ju annars lättare än Claudius att spänna sig och det är det som är vår stora utmaning - att få honom mentalt och då även fysiskt lösgjord. Och den här gången får vi väl säga att det lyckades ganska bra... 72,4 procent och seger i klassen! Han var faktiskt magiskt fin. :-)

En sexa och en fyra i protokollet, resten 7:or och 8:or samt en 8,5! Claudius slutade totalt trea i klassen och det var vi ju såklart också mycket nöjda med! Två superfina ungponnyer som vi är så stolta över!

Karro och Claudius värmer upp i värmen.

Diagonal-check.

På banan.

Fin längning.

Diagonal i skarpt läge.

Av nån anledning valde jag bara bilder från samma sida idag...? Jaja, ibland är man ingen mästerfotograf och då får man ta det som blir :-).

Knatte får en lugnande klapp på framridningen.

Värmning i solsken.

Travlängning à la Knatte

Galoppvolt: 8,5 poäng

Fin i sin luva!

Karro mottar förstapriset.

Placerade i klassen.

Nästa tävling för herrarna blir ungponnyklassen i Dagstorp under ponnyderbyt. Många fina femåringar anmälda, så det ska bli mycket spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar