fredag 19 juli 2013

Tävlingar i dagarna fyra

Ett litet pust måste jag ge i från mig nu när jag sitter här framför datorn efter tredje dagen av fyra spenderad på tävling. Grynet hoppade två klasser i Tågarp i onsdags kväll, Claudius och Knatte gick ungponnydressyr i Dagstorp igår och idag har Karros häst Speedy hoppat två klasser i Frosta. Det hela ska avrundas med ytterligare en klass i Frosta med Speedy imorgon.

Okej, pust och stön kanske är på sin plats när man kommer hem efter att åter igen ha spenderat nästan all sin vakna tid på tävling, men samtidigt är det väldigt roligt!

Här kommer en sammanfattning av det vi har presterat hittills:

Onsdag 17/7, Grynet: 80 cm och debut i 90 cm.
En duktig och cool ponny och en matte som fick godkänt, men inte mer på sin ridning. Vi fick ett pet i första klassen - helt och hållet mitt fel! Andra klassen var vårt första försök på höjden 90 cm (LB för c-ponny alltså) och det är även höjden som hon måste hoppa på för att kvala till ett eventuellt ungponnychampionat. Framhoppningen var helt super. Åh så fin hon var och jag red riktigt bra också. "Nu jävlar fortsätter du rida så här inne på banan" sa jag till mig själv och red in. Första hindret så höll vi oss till planen... Till hinder nummer två var det en nittiograderssväng och hur det nu var så fick jag inte min ponny uppmärksam på att det kom ett hinder... Jag tror att hon ska hoppa av och går fram med överlivet... Dumt gjort. Ponnyn hoppar inte... Men sen hoppar den, när jag redan hänger där på halsen. Tror att jag nästan sitter framför öronen på henne, men det gillade hon inte, så tacksamt nog trycker hon tillbaka mig i sadeln. Med endast en fot i stigbygeln och kraftigt på snedden hoppar vi nästa hinder. Sen upptäcker jag att tyglarna har hamnat på fel sida av halsen... Går det att rida så här? tänker jag och tappar återigen fokus. Då får vi en rivning, men sen skärper jag till mig. Kombinationen funkade super och höjden känns plättlätt!

Nu får jag nog beställa ett kvalkort :-)

Härlig framridning bland terränghindrena

Full fart på framhoppningen

Framhoppning på räcket.

Framhoppning på oxern.

En ny videokamera har jag fått av min fina mamma i födelsedagspresent! Den fick göra sin premiärtur till Tågarp och filma Grynet. Min nära-marken-upplevelse finns alltså dokumenterad! Film kommer! :-)

Torsdag 18/7 Claudius och Knatte: LB för ungponny.
Ett stort startfält med många fina femåringar mötte oss i Dagstorp igår. Jag är mycket nöjd med båda våra grabbar och Karro som red. Jag tycker att vi fick vettig skriftlig kritik men lite snålt med poäng. Jag hängde faktiskt inte med riktigt i bedömningen efter att ha sett de flesta inne på banan, speciellt inte under bedömningspunkten lösgjordhet. Men, så kan det vara ibland. Rätt ponny vann i alla fall. Drink Pink med Ella Viebke var superfin! Grattis till dem!

Karro och Claudius värmer upp i värmen.

Stilstudie inne på banan: Karro och Knatte: 

Fredag 19/7 Speedy: 1m och debut i 1.10m
Skönt med tävlingar på närmre håll. Frosta ligger på så bekväma 20 minuter hemifrån, hehe. Två bra rundor tycker jag att Karro och Speedy fick till idag. Några missar som kostade ekipaget nollorna, men inga stora grejor och det mesta ligger hos Karro och hon det kände hon själv också. Det är alltid första steget: man måste vara medveten om vad man gör fel för att kunna rätta till det liksom. Att hoppa en decimeter högre var absolut inga problem och det är alltid skönt när det känns så!

Karro och Speedy idag:
Fotade många ungponnyer i Dagstorp igår, men jag tänkte att de bilderna skulle få ett helt eget inlägg... Håll utkik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar