lördag 9 april 2016

Ett beställningsinlägg

Någon som det går framåt med, men som inte direkt har uppmärksammats här i bloggen är Perfa. Karro har faktiskt frågat mer än en gång om det inte ska komma ett inlägg som handlar om den gula lilla damen snart... Till slut tog hon ett eget initiativ och fotade med sin telefon en dag förra veckan när jag red, sen skickade hon bilderna till mig och beställde ett inlägg :-)

Perfa är fem år i år, men hon fick ju föl förra året så hon får tävla som ett år yngre. Hon påbörjade sin utbildning i höstas när de kom in från betet. Hon blev inte inriden som treåring så det blev uppstart från allra första början med longering och invänjning vid sadel. Perfa är väldigt snäll och cool med det mesta så det var absolut inga problem. Det som var mest besvärligt var väl vädret. Projektet avstannade lite när mörkret och det kalla blöta tog över. Karro åkte ju dessutom på upptäcktsfärd i januari så då hann jag ändå inte med alla. Sen när blondie kom hem igen så drog vi igång. Vi tog med oss Perfa till ridhuset några gånger innan ridbanan var användbar och det tog hon med ro. Jag kom igång och red henne löst i alla gångarter där.

Det enda som har varit ett problem, och fortfarande är lite grann, är bjudningen när hon blir spänd. Perfa vänder allt inåt. Det syns inte alls att hon blir spänd, men hon kan bli det när man ökar drivningen och istället för att springa fortare så bromsar hon in. Det leder ju till att man måste driva än mer, vilket ju leder till att hon vill bromsa mer. Ja, en ond cirkel kan man säga att vi hamnar i. Jag tar det bit för bit. Men man måste ändå försöka driva så att hon kommer i bjudning igen så att hon kommer över tröskeln och känner att det känns lätt och ofarligt. Mycket beröm kör vi med också. Hur som helst, det känns roligt med Perfa. Det känns som att det kommer vara en toppenponny att jobba tillsammans med!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar