måndag 18 april 2016

Tävling: 85 cm, Perstorp

Stene spetsar öronen och väntar på att få gå in på framhoppningen.

I lördags var det tävlingsdags igen. Vi åkte till Perstorp och hoppade en klass. Det var Stene med Karro i sadeln som susade runt 85 cm. Har man en gång varit i Perstorps ridhus brukar man komma ihåg det... Ridhussargen är charmigt ljusblå. Det lyser upp! ;-)

Framridningen skedde utomhus och det fanns gott om plats. Det flöt på bra utan några missöden. Stenis såg fin ut och Karro tyckte att hon hade en helt okej känsla. Han var lite spänd i kroppen i början, men det släppte efter hand. Framhoppningen gick också bra. Att gå från en stor ridbana utomhus in i ett ganska litet ridhus och börja hoppa nästan direkt är faktiskt en prövning som kan vara svår i början av karriären, men jag tycker verkligen att Stene tar det bra. Man kan se (och Karro känner det definitivt) att han spänner till i kroppen först, men han fortsätter att vara positiv och genomföra det som man ber honom om. Han hoppade riktigt fint på både räcket och oxern.

Framtravning

Värmning i galopp

Sen var det då dags för start. Nytt ridhus igen och en del folk på läktaren. Stene körde på samma rutin som innan, lite spänd först men han tågade på ändå. Rundan fick de till riktigt bra. Lite svårt att byta galopp (det är bland annat där som spänningarna märks). Karro gjorde ingen grej av det, hon saktade bara av och fattade ny galopp, det gick kvickt och lätt. Nåt hinder kom de lite nära, men det gjorde inget - Stene hann vika in sina framben och ta sig över ändå. Lite starkare har han allt blivit! Resultatet blev en felfri ritt. Duktiga! 

Så här såg det ut:


Ett stolt ekipage!

Stene med sin första rosett.

På tävlingen träffade vi även en annan Högås-född ponny. Det var Foxy (Högås Foxy Lady) som var där med sin ryttare Alice. Vi såg såklart till att få en bild på båda ponnyerna och deras stolta uppfödare (that would be me!) tillsammans.

Alice, Foxy, jag och Stene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar