lördag 2 april 2016

Tävling: 80 cm, Ljunits-Herrestad RF

Stene och Karro värmer upp i myllret av ponnyer

Idag har jag, Karro och Stene varit på utflykt till Ljunits-Herrestads RF för lite tävlingshoppning! Jajjamen, nu har Högås Springsteens karriär som tävlingsponny startat :-)

Framridning och framhoppning ute, tävlingsbanan låg i ridhuset. Stene skötte sig jättebra. Lite spänd var han väl, men svansen stod inte rakt ut som när vi var på pay´n´jump för några veckor sedan, hehe. Det blev en härlig uppvärmning i förmiddagssolen. Så här såg det ut:





Framhoppningen fungerade väldigt okomplicerat. Stene vill verkligen göra rätt i alla situationer. Ibland sätter hans kropp lite käppar i hjulet för honom, den blir så himla styv och oformlig när han spänner sig, men annars är han egentligen väldigt känslig och uppmärksam på ryttarens hjälper. 

Det blev två språng på varje hinder, inga konstigheter, sen gick vi till insläppet och väntade på att få göra vår start. 

Stene blev lite taggad när han fick börja hoppa. 
Glada miner och svansen i luften.

Sen hoppade han fint och avslappnat på räcket.

Rundan på banan såg riktigt lovande ut. Lite unghästvingel på nåt ställe och nån gång blev det ett avbrott till trav, men fina språng och spetsade öron. En bom trillade när Stene blev tvungen att gå på toa precis före och över ett hinder, i övrigt var det felfritt. Vi var riktigt nöjda med honom!

Ibland får Karro till det bättre än vanligt. Följande är helt hennes påhitt!

Kan ni hitta Stene bland alla stenarna?

Haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar