söndag 26 maj 2013

Tävling: Hästhagen, dressyr

Igår var vi i Hästhagen och red två klasser. Claudius startade LB:1 och Curre startade LA:P1. Det blev inga framstående resultat procentmässigt men vi tar med oss en del bra saker hem.

LB:1 gick på en bana inomhus. Det visste vi om redan innan vi åkte och hade kalkylerat för att det kunde skapa lite spänning. Att rida fram utomhus bland en massa ponnyer med en unghingst är inte så farligt trots allt, men att lämna "flocken" kan ju leda till viss oro. Skönt nog blev det faktiskt inte till någon grej. Claudius var rätt cool över den situationen, däremot blev han ganska bromsig när han kom in på banan. Inte helt ovanligt när man går utifrån och in i ett ridhus. Väggarna drar åt handbromsen liksom. Programmet fungerade helt okej ändå och de låg på övervägande sjuor, men tyvärr gick han emot skänkeln in i båda galoppvolterna och slog bakut... FY! Det drog ner även på lösgjordheten och slutprocenten blev 61,2. Han fick en miss i travlängningen (som annars var superfin fram till galoppinslaget) också.

Jaja, han fick godkänt i uppförande och en guldstjärna för att han stod så snällt och lugnt i transporten när vi red Curre.

Så här fin var han på framridningen:

Curre var en liten guldpeng från början till slut. Han var riktigt fin och följsam på framridningen och behöll mycket av det avslappnade läget med sig in på banan. Både Karro och jag upplevde att det här var den bästa P:1an hittills och att de hade ett jämnt flyt genom programmet. Tyvärr var det här en sån gång som känslan inte överensstämde med procenten. I mina ögon blev de faktiskt nerdömda, men det får ju stå för mig. Jag kan hålla med om det mesta som stod i kommentarsfältet, men tycker att poängen var alldeles för låga.

Nu är det ju så här det är när man går upp en nivå och inte är riktigt befäst i de nya momenten. Då får man leva med att procenten kan svaja lite. Vi tar till oss kritiken och behåller känslan! :-)

Curre och Karro på banan:2 kommentarer:

 1. Hej. Är det hingstar båda två? Åker de i samma transport? Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!
   Claudius är hingst och Curre är valack. Och ja, de åker transport tillsammans. Claudius fungerar fint att ha tillsammans med både Curre, Knatte och Speedy. Däremot binder vi dem lite kortare när Claudius är med, så att de inte kan nosa på varandra! :-)
   Kram

   Radera