lördag 18 maj 2013

Tävling: Sösdala, dressyr

Ganska sent och aningen rödlätt i skinnet sitter jag här framför datorn för att skriva om dagens starter i Sösdala. Röstningen i ESC pågår för fullt på TVn i bakgrunden, men troget vänder jag mig till min blogg för att rapportera! :-)

Solen har strålat och ekipagen har svettats. Härligt med andra ord! Två klasser avklarades under dagens tävling för vår del. Båda starterna gjordes av Karro och Curre. Klasserna var LA:1 och LA:P1. Det var länge sen vi gjorde två starter på en dag med Curren, men nu tyckte vi att det var dags att prova igen. 

Första klassen flöt på bra. Det blev någon liten miss i galoppdelen. Vi hade bestämt att Karro skulle "spänna bågen" lite mer och då är det ju också större risk att få motstånd ibland. Men utöver det höll programmet hög kvalitet och de slutade på en andra plats i klassen. Blå rosett bärgad.

Andra klassen startade ekipaget ca fyra timmar och ett halvt värmeslag senare. Det mesta gick väl även här, men vi har inte riktigt kommit in i flytet när det gäller öppnorna än - och det kostar. Till och med dubbelt då det är en av de bedömningspunkter som har kofficient två i protokollet. Ingen placering, men ett stabilt program utan missar. När skolorna sitter så kommer de att bli riktigt konkurrenskraftiga. Glädjande nog så fungerar travlängningarna mycket bra nu. Det har ju varit en av de bitar vi har jobbat mycket med att få till. Skönt när saker faller på plats!

Bilder från idag:

Längning som sitter.

 Så prydliga!

 Den alltid lika fina galoppen.

Ny team-medlem: Josse, som genast fick i uppgift att gå med Curre.

På väg framåt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar