lördag 19 januari 2013

Bus(s)iga brudar på besök

Idag har Linda och Emma varit här och hälsat på oss. Följare till bloggen känner säkert igen dem, men för nytillkomna kan jag berätta att de båda går första året på Flyinges gymnasium med hästinriktning. Emma känner vi sen innan och Linda har vi fått kontakt med sedan hon flyttade hit till Skåne. Två ambitiösa och ridsugna tjejer som förhoppningsvis bara kommer att dyka upp mer och mer under våren!


Linda och Reo i vackert solsken kontra snöfall...


 Två ponnysar var hann tjejerna med. Vi välkomnade dem glatt till vår centrifug. (Sanningen är den att vi inte ens har tagit ner plastbanden som vi använder när vi löshoppar - känns liksom inte lönt. Det är bara längs spåret som det är bra att rida rent underlagsmässigt och vi lösgalopperar minst någon unghäst varje dag nu när hagarna är så hårda och knöliga.)

Först fick Linda rida på Reo. Det fungerade bra. Lite pigg och yr var han i början, men han är alltid så snäll så han gör aldrig något. Man märker det bara på att han har svårt att koncentrera sig.

Reo med sin allra sötaste blick :-)

Emma började med att rida Hera. Det har hon faktiskt gjort förut. När Emma gick i högstadiet praktiserade hon här och då fick hon rida Hera en del. Såg i alla fall ut att gå toppen. Men vilken dag gör det inte det när man rider på Hera?! ;-)

Emma och Hera provar lite längning.

 My Black Beauty!

Karro valde (inte helt oväntat) Curre till sig själv idag när hon fick chansen att välja fritt. Han pinnade på bra. Vi har ökat upp ridningen på honom igen och även om han inte har full ork så ser han mjuk ut i kroppen.

 Ser ut som om du rider i motvind...? Lite kutryggad tycker jag, hihi. 

Tjejerna är ju här mycket för att prova på själva ungponny-biten. Därför fick de också rida varsin mindre rutinerad ponny. Det blev Knatte och Foxy. Uppmärksamma läsare kliar sig säkert i huvudet nu och ställer sig undrande frågan om inte Knatte borde räknas som mer rutinerad än Reo?! Svaret är naturligtvis jo, men Reo är fullt igång och Knatte har vilat i över tre månader. Om man går efter hur de för dagen beter sig så räknas Knatte definitivt till den "grönare" skaran... :-)

 Efter några minuter med studs och skutt såg det så här städat ut när Emma red Knatte.

 Min underbara lilla Foxy har blivit fyra år nu!

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man rider ungponny, Linda! ;-)

Själv hann jag med att rida Grynet en sväng mellan tjejernas ridturer. Gick bra. Testade att rida henne på hackamore för första gången och tror att det var positivt. Ska prova en gång till innan jag uttalar mig fullt. Hon har huggit lite i bettet ett tag så jag ska nog kolla tänderna på henne.

Sist av allt gick vi in och fikade på nybakad kladdkaka. Det behövdes för att värma upp alla frusna kroppsdelar denna dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar