lördag 26 januari 2013

Nämen frimärken och kortspel är väl inte helt fel

Brrrrrrrrrrrr...!

Idag har nordanvinden blåst över den skånska tundran. Isig och utan hänsyn biter den i våra kinder och får allt blod att försvinna från fingrar och tår. En stillsam inomhushobby tänker man då. Frimärkssamling kanske? Eller bli proffs på att spela poker istället?

Nää, faktiskt inte. Vi anpassar oss. Barbackaridning och löshoppning är två exempel på smarta trix som vi tar till när kylan blir för svår att rå på. Varmt och skönt om rumpan att rida utan sadel och att löshoppa går både fort och man kan bylsa på sig mycket kläder.

Lite seriös ridning har vi faktiskt lyckats med också - tro det eller ej ;-). Idag har vi hoppat lite med Kenny och Uffe, de nyblivna fyraåringarna. Bara ett hinder på långsidan och ett på diagonalen, men de är inte så rutinerade än. Båda två var dock positiva och coola. De tvekar inte men de överhoppar sig inte heller. Båda är riktiga "gå på tygeln"-ponnyer, vilket gör hoppningen lite svårare i början. De vill gärna bli för djupa i formen. Det som gäller då är att lyfta uppåt-framåt och samtidigt ge framåtdrivande hjälper. De lär sig snart. Jag är jättenöjd med dem båda.

Här kommer en superkort film från dagen (det var svinkallt om handen att filma). Första gången de hoppar i galopp. Riktiga sötisar! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar