söndag 31 mars 2013

Tävling: Hästhagens RF 30/3, dressyr

För andra dagen i rad begav vi oss igår till Hästhagens RF, den här gången med Curre i släpet. LA:2 stod på schemat för honom och Karro. Kul att rida ett program som man inte testat tidigare, och dessutom var detta en nationell klass = tre domare. Också det första gången för ekipaget.

Programmet började bra och flöt fint. De fick inte riktigt till bakdelsvändningarna, men det får jag ta på mig. Vi gjorde inte så som vi brukar göra på träning på framridningen. Väldigt opedagogiskt av mig faktiskt. Måste komma ihåg att varken Curre eller Karro är speciellt befästa i den rörelsen än! Anyway, efter den ökade skritten flippade det ur lite. Curre som normalt vänder sin spänning inåt blev helt plötsligt väldigt utåtagerande och kunde inte tänka sig att gå förbi domare H som satt vid hörnet. Denna fobi spred sig snabbt till att innefatta hela kortsidan och sedan även den ena långsidan...

Härifrån blev det allt mellan 3:or och 7:or i programmet. De flesta som rider dressyr har nog suttit på en häst som någon gång har börjat skygga mycket inne på banan - tråkigt när det händer, men det här var ju ingen viktig tävling och Curren är ju tittig, det får man aldrig glömma. För Karro blev det i alla fall en ny erfarenhet, kanske inte den roligaste, men ack så viktig att kunna hantera om man vill bli en framgångsrik dressyrryttare!

Själv säger jag tjoho för utomhus-premiären nästa vecka. Då går det äntligen att fotografera skarpa bilder igen!


Ännu så länge ingen fara...

 Lungt...

Här har det börjat! :-) 


Soligt idag! Mot RIDBANAN!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar