söndag 17 mars 2013

Tävling: Vinslövs RF, dressyr.

 Reo på sin första tävling någonsin.

Idag kom vi äntligen iväg på den efterlängtade säsongsdebuten. Tävlingsdags igen! Platsen var Vinslöv och med oss hade vi Reo och Curre. Reo gjorde inte bara säsongsdebut, det här var framför allt hans debut över huvud taget i dessa sammanhang. För den som inte orkar läsa hela mitt inlägg kan jag sammanfatta dagen med orden kul, kul, kul! :-)

Reo startade LB:1 med Karro i sadeln. Vi var inte helt säkra på hur han skulle reagera idag. Vi visste att han skulle sköta sig, men han är ju väldigt orutinerad och lite blyg, så att han skulle vara lite tittig var vår förhandstippning. Hela tävlingsgrejen med att göra iordning vid släpet, vara på framridningen och hälsa på dressyrstaketen fungerade väldigt bra. Våra gissningar stämde rätt bra. Han tyckte att domarens kortsida var läskigast, men han gick ändå förbi och genomförde programmet på 61,379 procent. En miss i travlängningen, men han knep även fem sjuor och dessutom tror jag att han stal domarens hjärta! Hon skrev flera gånger att han var på god väg och avslutade sina kommentarer med att skriva "Stor potential!" Sen stoppade hon Karro efter avslutad ritt och ställde flera frågor om honom. Sån är han lille Reo - en kille som är lätt att tycka om!

Reos uppfödare/ägare var med idag också. Det var jätteroligt. Hon var stolt och nöjd över sin fina ponny och det ska hon vara! Att få se sina avkommor växa upp och komma ut i livet är en belöning som man måste  unna sig!

Liten har blivit stor.

 Reo på banan - både i livet och i tävlingen! :-)

 Reo granskas av domaren.

Galopp på diagonalen.

Curre startade upp säsongen med LA:1, och som alltid, med Karro i sadeln. För två år sedan var Curre på sin första tävling. Han var precis som Reo då - blyg och nykläckt, tänk vad tiden går! Idag var han ingen blyg viol. Han gick som tåget faktiskt. Karro red helt enligt planen och det gav 68,947 procent och segern i klassen. Ett glädjande formbesked. Nu är vi på väg uppåt...

Koncentrerat.

Fin förvänd

 "Kolla min längning!" gissar jag att Curre säger till domaren här :-)

 De är väl för fina tillsammans?! 

Blågult ska det vara! 

 Ärevarv är kul!!! (Tycker båda ser det ut som)

 Färdiga. Curre kollar in Vinslövs läskiga terränghinder...

 Lycka tror jag att det stavas. ;-)

 Har Curre blivit förblindad av segerns sötma?! Fortsättning får följa...

Dagens guldstjärna får nog gå till Karro. Hon levererade två mycket fina ritter som belönades med 7 respektive 8 från domaren och med fina kommentarer där till! Det är ju inte för inte som hon kallar sig Karro - the no 1 bereiter! :-)




1 kommentar: